© Rootsville.eu

Laura Evans (UK)
Cristal Live Session - Country Blues
Pallieter Café Herselt (30-11-23)

reporter & photo credits: Freddie

info band: Laura Evans
info club: Pallieter Sessions


© Rootsville 2023


De enige muzikale Evans die ik tot nu toe kende was Maureen, en ook zij kwam uit Wales, dit uit de popcorn periode met hits als 'Like I Do' en 'Starlight Starbright', maar met grote zekerheid kan ik na vanavond er een tweede aan toevoegen, met name 'Laura Evans'. Voor deze openbaring met haar rockende country-blues trokken mijn 'compagnon de route' en ikzelf richting 'Pallieter Café' te Herselt. Op 25 november stond deze dame nog op een podium in Parijs en met passages in Zottegem en Leuven is dit haar derde concert in ons kleine landje.

Laura Evens is van oorsprong ook een 'Welsh-girl' en staat zowel bekend als actrice en als zangeres. Vorig jaar bracht ze haar debuutalbum 'State of Mind' uit met daarop nummers als 'I'm Alright' en het zeer dansbare 'Good at Getting Over You'. Het is zo dat door haar country-blues deze 'Laura Evans' in onze contreien is aangeland en zo ook in de voorstad van het 'Gevarenwinkel Festival'.

Laura laat zich begeleiden door Joe Coombs op gitaar en een ritme sectie die bestaat uit drummer Jamie Dawson en de basgitaar van Daisy Pepper. Het 'Pallieter Café' was voor de tweede week op rij goed gevuld en na de funky blues van vorige week met de 'PD Martin Band' waren we zo met z'n allen hier klaar voor de country blues van deze 'Laura Evans'.

Door haar verschijning op het podium en met een opener als 'Runnin' Back To You' werden een aantal met testoron geteisterde tooghangers meteen het zwijgen opgelegd. Het daaropvolgende 'Good At Getting Over You' uit haar album 'State Of Mind' zou dan als veelzeggend kunnen worden beschouwd en op 'Solo' werden we toch een klein beetje getriggerd door een bekend rifje.

Van enige terughoudendheid bij deze 'Laura Evans' was in het totaal geen sprake. Ook met het brengen van enkele zorgvuldig uitgekozen covers scoorde ze bij ons onmiddellijk bij het vermelden van de naam van country zanger Chris Stapleton. Wij waren al blij dat het 'Arkansas' werd en niet 'Whiskey and You' want dit zou deze week al de derde keer zijn geweest.

Met het mooie en meer met blues doordrenkte 'Fool' kregen we vervolgens een heartbreaker op ons bord en zo zou er nog wel eentje volgen. Het moet gezegd dat deze Laura Evans haar nummers met natuurlijke passie brengt, dit gesteund door een meer dan voortreffelijke band. Even alleen het werk van de basdrum dan op Janis Joplin haar 'Mercedes Benz' uit 1971. Het meegeleverde handgeklap kwam dan van iedereen hier in het 'Pallieter Café'.

Zo voelde Laura Evens misschien ook aan dat er wel wat 'blues lovers' aanwezig waren en deed ons zowaar wat aandachtiger worden op Bonnie Riatt haar 'Love Me Like A Man'. De ons wel gekende yell in het plaatselijke dialect met  'wat e schoewen lieke' moet bij Laura ook zo binnen gekomen zijn want meteen kregen we nog een extra bluesje te verwerken met Muddy Waters zijn 'Early Morning Blues' en de uitstekende bluesy gitaar van Joe Coombs. Wij? wij kirden hier van plezier.

Zelfs met 'Free' uit dat album 'State Of Mind' blijven we aanleunen bij onze geliefkoosde blues en dus mocht Laura Evans daarna haar ding doen met de mooie country ballad 'Let Me Down Easy'. Het applaus werd ook alsmaar heviger maar komt dit door het bier of de skills van deze zangeres, hier in het 'Pallieter café' weet je dit nooit met zekerheid.

We werden nog eens verwend met het rockende 'Heartbreaker' waarna de gevraagde  sing-a-long volgde op 'Drag Me Back In' en zo kwam Laura ook tot het besef dat het mannenkoor hier in het café geen grote carrière in het verschiet zullen hebben.

Met de afsluitende titeltrack van Laura's album kregen we zo mijn inziens een cross-over tussen country en pop maar er is die quote van...The Best Is Yet To Come! en dat kregen we dan bij de eerste bisser. Een meer dan wervelende versie van 'Heartache Tonight' van die geweldige 'Eagles' was haar dankwoord hier vanavond aan de aanwezigen van het 'Pallieter Café' inclusief de alsmaar luidruchtigere tooghangers. Allez een tweede encore kan ook nog en dat werd dan 'I'm Alright' en ja Laura zo voelden wij ons ook...Hell yeah!

Laura Evans

Joe Coombs

Daisy Pepper

Jamie Dawson